Fundatia Judeteana Tineret Mures (FJTMS) persoana juridica de utilitate publica în judetul Mures Romania, cu caracter privat, independenta, neguvernamentala, apolitica si nonprofit, legal constituita la nivelul judetului Mures in conformitate cu prevederile Decretului Lege nr. 150/1990 si a Legii 146/15 aprilie 2002, si functionand pe baza acestora îşi păstrează personalitatea juridică legal dobândită. Reorganizata in 25.11.2003 conform legii 146/2002 art. 58 alin.2 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti . Patrimoniul FJTMS este CASA TINERETULUI Targu Mures, str. Nicolae Grigorescunr.17-19 si CABANA TINERETULUI din str. Plutelor nr.2 Targu Mures .
FUNDAŢIA JUDEŢENA PENTRU TINERET MUREŞ (FJTMS) are Sediul Central in str.Târgului nr.23/2A Târgu Mureș judetul Mureș .

sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Posted By: Radu Cristian
To: Members in DEMISIA TRAIAN BASESCU !!!

ALARMANT !! SE PREGATESTE STAREA DE URGENTA ?

Guvernul Boc a dat, discret, zilele trecute, o hotărîre prin care este completată legea privind regimul stării de mobilizare parțială sau în caz de război, semnată de premier, miniștrii Apărării, Internelor și de șefii tuturor serviciilor secrete.

Hotărîrea de guvern, cu numărul 13/5.01.2011, aprobă modelul ordinului de chemare a militarilor rezerviști la exerciții și antrenamente și reprezintă o completare, să spunem, restantă, a legii 358/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război.

De ce a decis guvernul Boc să completeze legea respectivă, dată acum doi ani, exact în acest moment, cînd s-a creat un val uriaș de revoltă exact în sînul cadrelor militare în rezervă, pensionari ai MapN, Interenelor, ori ai serviciilor secrete?
Poate fi vorba de o simplă coincidență. La fel de bine s-ar putea, însă, ca actualii guvernanți să încerce evitarea unei situații similiare celei din 1999, atunci cînd, pe fondul mineriadei de la Costești, președintele Emil Constantinescu a vrut să declare stare de necesitate, dar a constatat că nu există cadrul legislativ, iar guvernul Radu Vasile a trebuit să reglementeze situația rapid, printr-o ordonanță de urgență pritocită peste noapte, la propriu.

Să fie, oare, situația atît de explozivă încît guvernul, avetizat de rapoaretele serviciilor secrete, să ia în calcul izbucnirea unei posibile revolte a rezerviștilor, care ar putea fi înăbușită, eventual, prin decretarea mobilizării pentru ”antrenament”? Probabil că un răspuns nu va întîrzia prea mult să apară. (Bogdan Tiberiu Iacob)

joi, 13 ianuarie 2011


este cat se poate de actual in Romania

Un articol scris de Mihai Eminescu
(in presa anilor 1870-1889)

"De când lumea, nu s-a văzut ca un popor să stea politiceste sus si economiceste jos; amândouă ordinele de lucruri stau într-o legătură strânsă; civilizaţia economică e muma celei politice.
Dacă în timpul când ni se promitea domnia virtuţii, cineva ar fi prezis ceea ce are să se întâmple peste câţiva ani, desigur ar fi fost declarat proroc mincinos.
Să fi zis cineva că cei ce promiteau economii vor spori bugetul cheltuielilor cu 40%; că cei ce combat funcţionarismul vor spori numărul posturilor cu sutele; că cei ce sunt pentru independenţa alegătorilor vor face pe funcţionar să atârne atât de mult de autorităţile supreme încât aceste mii de oameni să voteze conform comandei din Bucuresti; că se vor da 17 milioane pe drumul de fier Cernavodă-Chiustenge (Constanţa n.r.), care nu face nici cinci, si că patru milioane din preţul de cumpărătură se va împărţi între membrii Adunărilor; că se va constata cum că o seamă de judecători si de administratori în România sunt tovarăsi de câstig ca bandiţii de codru. Daca cineva ar fi prezis toate acestea lumea ar fi râs de dânsul si totusi nu numai acestea, ci multe altele s-au întâmplat si se întâmplă zilnic, fără ca opiniunea publică să se mai poată irita măcar.
Nu există alt izvor de avuţie decât munca, fie actuală, fie capitalizată, sau sustragerea, furtul. Când vedem milionari făcând avere fără muncă si fără capital nu mai e îndoială că ceea ce au ei a pierdut cineva.

Mita e-n stare să pătrunză orisiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele si averea unei generaţii. Oameni care au comis crime grave se plimbă pe strade, ocupă funcţiuni înalte, în loc de a-si petrece viaţa la puscărie.

Funcţiunile publice sunt, adesea, în mâinile unor oameni stricaţi, loviţi de sentinţe judecătoresti. Acei ce compun grosul acestei armate de flibustieri politici sunt bugetofagii, gheseftarii de toată mâna, care, în schimbul foloaselor lor individuale, dau conducătorilor lor o supunere mai mult decât oarbă.
Justiţia, subordonată politicii, a devenit o ficţiune.

Spre exemplu: un om e implicat într-o mare afacere pe cât se poate de scandaloasă, care se denunţă. Acest om este menţinut în funcţie, dirijază însusi cercetările făcute contra sa; partidul ţine morţis a-l reabilita, alegându-l în Senat. Partidele, la noi, nu sunt partide de principii, ci de interese personale care calcă făgăduielile făcute naţiei în ajunul alegerilor si trec, totusi, drept reprezentanţi ai voinţei legale si sincere a ţării. Cauza acestei organizări stricte e interesul bănesc, nu comunitatea de idei, organizare egală cu aceea a partidei ilustre Mafia si Camorra, care miroase de departe a puscărie."

duminică, 9 ianuarie 2011

Poiect Romania – punem la punct viitorul

 

Se va muri în masă – din vara!




Se va muri în masă din vara. Introducererea sistemului de coplata va duce la cresterea accentuata a mortalitatii in Romania. Genocidul se va produce din vara, adica din momentul in care se preconizeaza introducerea noului bir.
Va intrebati cum va reusi o populatie saracita intentionat, cu zambetul pe buze de actuala putere portocalie, al carei patron este basescu (tin sa precizez ca numele acestui personaj nu trebuie scris cu litere mari) sa faca fata noilor taxe? Raspunsul este simplu. O mica parte a populatie o sa reuseasca dar cea mai mare parte va purta o lupta inegala cu boala fara a-si putea permite sa apeleze la sistemul medical. Atunci cand va apela va fi mult prea tarziu.
Sa mai vorbim de preventie?
O sa spuneti ca introducerea sitemului de coplata va duce la diminuarea/eliminarea spagilor din sistemul medical? Nimic mai fals deoarece, in cele mai multe cazuri, suferindul va fi obligat sa plateasca si taxele de spitalizare dar si cunoscuta spaga catre doctori, portari etc., in cazul in care va dori sa fie bagat in seama la spital si sa nu ii para rau de banii dati statului. Credeti ca doctorii, vor fi emotionati de durerea pacientilor?
Ma intreb cum vor reusi batranii din mediul rural, cei care au pensii de mizerie si pentru care fiecare leu conteaza si face diferenta dintre viata si moarte, sa isi plateasca noile taxe. Raspunsul este ca nu vor reusi. Cu pensiile pe care le au cu greu isi pot duce zilele. Batranii vor prefera sa sufere in tacere, fara ajutor medical specializat, recurgand la leacuri babesti, si nu din proprie vointa, ci din lipsa banilor necesari spitalizarii sau consultarii unor doctori.
Ma intreb cum vor reusi bugetarii, dar si cei care lucreaza la privat, sa scoata din buzunar 50 de lei pentru fiecare episod de internare, cand venitul lor lunar este sub 700 de ron? Dar oare cum vor reactiona cei care sunt in somaj, cum se vor putea ei adapta? Vor fi momente in care 100 de lei vor face diferenta dintre a trai si a muri.
Asadar, fara bani, umiliti si furati, speriati de faptul ca o zi de spitalizare costa mai mult decat iti poti permite, ca atragerea atentiei unei asistente necesita zeci de lei, mult mai putin in comparatie cu atentia care trebuie acordata unui doctor, o sa ne tratam singuri. O sa recurgem iara la leacuri cunoscute din stramosi, valabile in evul mediu. O sa se moara din orice fleac!
O sa fim desigur incalziti de zambetul dracesc al guvernantilor atunci cand o sa apara pe sticla incadrati de drapelul national si o sa ne felicite ca rezistam si o sa anunte – in numele crizei – ca este nevoie de alte biruri. O sa ne „inveselaeasca” aparitia hidoasa si hahaitul idiot al bisnitarului smecher din fruntea statului care ne condamna fara sa ii pese. In fond, un om bogat nu va intelege niciodata problemele unui sarac.
Olimpiada genocidului incepe din vara, iar numitii basescu, boc, udrea etc, sunt vinovati de genocid. Ne va consola ideea ca istoria ii va condamna – ce consloare… !lll 

CÎNPEANU ALEXANDRU Vicepresedinte al Consiliului Judetean Mures .

CÎNPEANU ALEXANDRU Vicepresedinte al Consiliului Judetean Mures .

Fundatia Judeteana Tineret Mures (FJTMS) persoana juridica de utilitate publica în judetul Mures Romania, cu caracter privat, independenta, neguvernamentala, apolitica si nonprofit, legal constituita la nivelul judetului Mures in conformitate cu prevederile Decretului Lege nr. 150/1990 si a Legii 146/15 aprilie 2002, si functionand pe baza acestora îşi păstrează personalitatea juridică legal dobândită. Reorganizata in 25.11.2003 conform legii 146/2002 art. 58 alin.2 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti . Patrimoniul FJTMS este CASA TINERETULUI Targu Mures, str. Nicolae Grigorescunr.17-19 si CABANA TINERETULUI din str. Plutelor nr.2 Targu Mures . FUNDAŢIA JUDEŢENA PENTRU TINERET MUREŞ (FJTMS) are Sediul Central in str.Târgului nr.23/2A Târgu Mureș judetul Mureș . E-mail: fjtms@yahoo.com Telefon: 0758677224

2011 FJTMS

2011 FJTMS

HIP HOP International Romani - Bihor 2011

HIP HOP International Romani - Bihor 2011
Editia a-II-a a Campionatului National Hip Hop International Roma , Invitat oficial din partea tineretului presedintele Traian Daniel Rus de la Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures