Fundatia Judeteana Tineret Mures (FJTMS) persoana juridica de utilitate publica în judetul Mures Romania, cu caracter privat, independenta, neguvernamentala, apolitica si nonprofit, legal constituita la nivelul judetului Mures in conformitate cu prevederile Decretului Lege nr. 150/1990 si a Legii 146/15 aprilie 2002, si functionand pe baza acestora îşi păstrează personalitatea juridică legal dobândită. Reorganizata in 25.11.2003 conform legii 146/2002 art. 58 alin.2 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti . Patrimoniul FJTMS este CASA TINERETULUI Targu Mures, str. Nicolae Grigorescunr.17-19 si CABANA TINERETULUI din str. Plutelor nr.2 Targu Mures .
FUNDAŢIA JUDEŢENA PENTRU TINERET MUREŞ (FJTMS) are Sediul Central in str.Târgului nr.23/2A Târgu Mureș judetul Mureș .
O ALTĂ PARAGINĂ, CLUBUL TINERETULUI SIGHISOARA

 


Din cauza neînţelegerilor fostul patrimoniu al UTC s-a dus de râpă
Puţină lume îşi mai aminteşte vremurile de glorie ale Clubului Tineretului din Sighişoara. Înfiinţat în 1973 , printr-o hotărâre a Consiliului Popular Judeţean, răspuzând unei solicitări mai vechi a Comitetului Municipal al UTC, a fost un spaţiu underground al lumii artistice sighişorene. Sediul a fost stabilit în clădirea de pe strada Herman Oberth, numărul 15 prin desprinderea imobilului de corpul în care se află acum restaurantul "Perla".
Apogeul, Festivalul Agora
Perioda de înflorire a instituţie a început prin anii 1979-1980, odată cu înfiinţarea cenaclului "Agora". Cenaclul a organizat periodic un festival de poezie cu acelaşi nume, care a avut un ecou extraordinar în ţară fiind una dintre cele mai nonconformiste manifestări de gen. În acele timpuri când regimul comunist devenise tot mai insuportabil, cenacliştii îi invitau pe Emil Hurezeanu şi Ioan Groşan de la "Echinox"-ul clujean ori pe cei de la "Cenaclul de luni" al lui Nicolae Manolescu. Din cauza intervenţiei Securităţii în 1983 Cenaclul s-a autosuspendat. În perioadă de până la Revoluţie, activităţile Clubului nu au mai avut aceeaşi amploare. Ultima consolidare a clădirii s-a făcut în anii 1986-1987, iar de atunci şi până în ziua de astăzi nu s-a mai mişcat absolut nimic, imobilul ajungând o paragină în pragul prăbuşirii.
Vremuri de restrişte
În 1990, Conform Decretului Lege nr. 150, a fost înfiinţată Fundaţia pentru  Tineret Mureş, iar în art. 2 s-a prevăzut ca patrimoniul fundaţiei să se constituie din bunurile ce au aparţinut fostului UTC. Hotărârea Guvernului nr. 149/1990 prevedea că "bunurile ce au aparţinut UTC trec în proprietatea statului şi vor fi administrate de către organele centrale sau locale". Din 1994 au început procesele între Consiliul Local Sighişoara şi Fundaţia pentru Tineret Mureş, obiectul litigiului fiind dreptul de proprietate asupra imobilului. "În tot acest răstimp am rămas director cu un salariu de mizerie iar banii pe care îi obţineam din serile de discotecă trebuiau trimişi la sediul judeţean al Fundaţiei", ne povesteşte Adrian Ivaniţchi, director al Clubului din 1981. Prin sentinţa civilă din septembrie 1994 privind revendicarea imobilului, Judecătoria Sighişoara a respins acţiunea promovată de Consiliul Local. Împotriva acestei sentinţe Consiliul a declarat apel, obţinând decizia nr. 33/1995 prin care a fost admisă cererea care a rămas definitivă şi irevocabilă. Curtea de Apel Tg. Mureş a respins recursul Fundaţiei pentru Tineret ca nefondat şi a menţinut decizia dată de Tribunalul Mureş.
ATTMS si O.T.L. se luptă pentru Club
În consecinţă imobilul a rămas în proprietatea statului, motivându-se faptul că fostul UTC a deţinut doar un drept de folosinţă asupra imobilului, drept transmis în 1972 pe durată determinată. Din anul 2000 spaţiile Clubului au fost împărţite între organizaţiile de tineret şi diferite grupuri artistice. Cea mai activă structură a fost mebru aFundaţia pentru  Tineret Mureş este Asociatia de Tineret "Tarnava Mare"Sighisoara condus de presedinte Traian Daniel Rus si Organizaţia Tineretului Liber din Sighişoara condus de presedinte Vlad Stangu ei au redeschis procesele în vederea redobândirii Clubului de către organizaţiile de tineret apolitice , dar opoziţia veşnică şi categorică a Primăriei Sighişoara a dus la situaţia actuală. Clădirea în care nu se mai întâmplă nimic, se află într-o stare de degradare avansată, pereţii sunt invadaţi de igrasie, toate utilităţile sunt tăiate iar pe poartă tronează un lacăt cât toate zilele. Traian Daniel Rus presedinte ATTMS si Vlad Stângu, preşedintele OTL ne declară că "Primăria se face vinovată, nu prin neacordarea fondurilor pentru rebilitare, ci prin faptul că a doreşte să-i priveze pe tineri de un loc al lor şi să transforme clădirea în spaţiu comercial."


Stire  publicat de 
Biroul de presa ATTMS si OTL  
in  2005-04-27 Ziarul PUNCTUL

CÎNPEANU ALEXANDRU Vicepresedinte al Consiliului Judetean Mures .

CÎNPEANU ALEXANDRU Vicepresedinte al Consiliului Judetean Mures .

Fundatia Judeteana Tineret Mures (FJTMS) persoana juridica de utilitate publica în judetul Mures Romania, cu caracter privat, independenta, neguvernamentala, apolitica si nonprofit, legal constituita la nivelul judetului Mures in conformitate cu prevederile Decretului Lege nr. 150/1990 si a Legii 146/15 aprilie 2002, si functionand pe baza acestora îşi păstrează personalitatea juridică legal dobândită. Reorganizata in 25.11.2003 conform legii 146/2002 art. 58 alin.2 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti . Patrimoniul FJTMS este CASA TINERETULUI Targu Mures, str. Nicolae Grigorescunr.17-19 si CABANA TINERETULUI din str. Plutelor nr.2 Targu Mures . FUNDAŢIA JUDEŢENA PENTRU TINERET MUREŞ (FJTMS) are Sediul Central in str.Târgului nr.23/2A Târgu Mureș judetul Mureș . E-mail: fjtms@yahoo.com Telefon: 0758677224

2011 FJTMS

2011 FJTMS

HIP HOP International Romani - Bihor 2011

HIP HOP International Romani - Bihor 2011
Editia a-II-a a Campionatului National Hip Hop International Roma , Invitat oficial din partea tineretului presedintele Traian Daniel Rus de la Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures