Fundatia Judeteana Tineret Mures (FJTMS) persoana juridica de utilitate publica în judetul Mures Romania, cu caracter privat, independenta, neguvernamentala, apolitica si nonprofit, legal constituita la nivelul judetului Mures in conformitate cu prevederile Decretului Lege nr. 150/1990 si a Legii 146/15 aprilie 2002, si functionand pe baza acestora îşi păstrează personalitatea juridică legal dobândită. Reorganizata in 25.11.2003 conform legii 146/2002 art. 58 alin.2 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti . Patrimoniul FJTMS este CASA TINERETULUI Targu Mures, str. Nicolae Grigorescunr.17-19 si CABANA TINERETULUI din str. Plutelor nr.2 Targu Mures .
FUNDAŢIA JUDEŢENA PENTRU TINERET MUREŞ (FJTMS) are Sediul Central in str.Târgului nr.23/2A Târgu Mureș judetul Mureș .

miercuri, 29 decembrie 2010

ANUNT pentru tineret in judetul Mures 

 cursuri asistente medical



TEHNICI DE SPECIALITATE SPECIFICE ASISTENTULUI MEDICAL  ÎN SECTOR SANITAR

INPORTANT DE RETINUT PENTRU CANDIDATI 
Avand in vedere ca nu se percep taxe pentru cei care participa la cursuri (transport, cazare etc.), va rog sa completati chestionarul de mai jos si sa va inscrieti, dupa ce contactati telefonic Academia de Advocacy la cursuri.
Cursurile se adreseaza celor care activeaza in ONG-uri, firme, sindicate, patronate . Nu sunt eligibile institutiile publice.


Organizat de AFC Asociatia de Formare si Consiliere  Nădlac in parteneriat cu Asociatia de Tineret „Tarnava Mare” Sighisoara si Organizatia Tineretului Liber Sighisoara sustinut de Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures  anunţă intenţia de a deschide noi cursuri de Comunicare în Limba Engleză organizate în judeţul Hunedoara şi Mureş , în luna ianuarie-februarie 2011, cursul fiind acreditat de către CNFPA în cadrul proiectului („Departament de formare şi asistenţă profesională în domeniul sănătăţii DeFAPDoS”) cofinanţat din FSE prin POSDRU 2007- 2013,
Cursanţii vor susţine examenul de absolvire imediat după finalizarea celor 30 de ore de curs, urmând a susţine examenul de certificare a competenţelor. Absolvenţii cursului vor primi certificate de absolvire şi certificate descriptive (cu antetul MMFPS si MECTS).
În vederea înscrierii la aceste cursuri, pentru ulterioare informaţii in judetul Mures , vă rugăm să contactaţi Asociatia de Tineret „Tarnava Mare” Sighisoara si Organizatia Tineretului Liber Sighisoara la telefon: 0740-469434 sau 0753-956367.
     Termenul de depunere a dosarelor pentru a participa la curs , a fost prelugit pana in data de 10. Februarie  2011. Cursul va avea loc in perioada 25-27 Februarie 2011 la Targu Mures in incinta Universitatea de Medicina si Farmacie .        Pentru inscriere si curs  puteti cere informati  pe e-mailul fjtms@yahoo.com si  la la telefon: 0740-469434 sau 0753-956367.
             Informaţii site-ul proiectului : www.defapdos.ro

                                       VA ASTEPTAM CU DRAG !!
 
Acte necesare pentru inscriere curs asistenta medicala.
Echipa proiectului in judetul Mures
cursuri asistente medical
-   Cordonator proiect pe judetul Mures
 - Traian Daniel Rus(FJTMS)
  - Dr Andrea Elena Evulet(ATTMS)
-       Asistent proiect judetul Mures  
 – Moldovan Alin(OTL)
         Asistent proiect judetul Mures
– Anca Straia Anamaria(ATTMS)


IMPORTANT DE RETINUT
PARTENER ACTIV ŞI IMPLICAT
Implicarea şi participarea la luarea deciziei publice a cetăţenilor reprezintă baza oricărei democraţii participative. Lipsa acestei implicări, esenţială pentru dezvoltarea societăţii, îşi are rădăcina atât în lipsa unei culturi şi obişnuinţe a implicării cetăţenilor, cât şi în lipsa unei mase de lideri capabili să intervină activ şi competent în luarea deciziilor. Astfel, este necesară crearea unui grup de experţi în comunicare şi tehnici de advocacy care să faciliteze participarea activă a cetăţenilor la viaţa publică .
Cum se poate influenţa decizia publică? La ce nivel?
Proiectul îşi propune formarea unui grup de persoane capabile să influenţeze deciziile care se adoptă la  nivel local, regional, naţional şi european şi care să poată reprezenta diferitele grupuri legitime de interese, afectate, în mod direct sau indirect, de respectivele decizii. Mai mult decât atât, proiectul urmăreşte formarea profesională în domeniul de advocacy/lobby, crearea unor resurse ce vor reprezenta baza documentară pentru formarea persoanelor în acest domeniu, cât şi facilitarea accesului  partenerilor sociali şi ONG-urilor la informaţia de interes public.
Pe cine vizăm?
În urma acestui proiect se vor forma 800 de profesionişti calificaţi în influenţarea deciziilor publice şi dialog social, din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României. Aceşti profesionişti vor fi reprezentanţi ai partenerilor sociali, ai asociaţiilor de IMM-uri, ai camerelor de comerţ, ai ONG-urilor şi ai societăţii civile.
Cum poţi deveni un profesionist în dialog social ?
În cadrul ciclului de formare profesională cu durata de 1 an de zile, orice reprezentant al grupului ţintă îşi poate însuşi tehnici de luare a deciziei, mecanisme de acces la informaţii de interes public, abilităţi de formulare şi prezentare publică a opiniei, comunicarea cu decidenţii publici şi cu mass-media, precum şi tehnici de elaborare şi monitorizare a politicilor publice. La finalul acestui ciclu de formare, participanţii vor  putea beneficia atât de certificare în domeniul advocacy, care le va facilita o integrare mai eficientă pe piaţa muncii, cât şi de participarea la conferinţe şi dezbateri regionale şi naţionale, unde vor fi prezenţi miniştri, parlamentari, preşedinţi de consilii judeţene şi alte persoane reprezentative pentru decizia publică.
Impactul şi finalitatea acestui proiect :
Vom crea o masă critică aptă să îmbunătăţească implicarea cetăţenilor în procesul de decizie. Vom acţiona asupra pregătiii organizaţiilor societăţii civile în utilizarea mecanismelor participării cetăţeneşti. Vom dezvolta procese participative la nivel regional şi naţional, plecând de la nevoile comunităţii, vizând coeziunea socială şi crearea unor noi locuri de muncă.Toate acestea duc la o echilibrare a balanţei de forţe în dialogul social, ceea ce va contribui la dezvoltarea durabilă a societăţii.
Durata programului este de trei ani, cu începere din iulie 2010.
Academia de Advocacy este o organizaţie non profit, cu expertiză în domeniul advocacy, care asistă grupurile legitime de interese în amendarea actelor normative relevante şi mobilizează participarea acestora în elaborarea politicilor publice. Academia de Advocacy are drept scop mobilizarea societăţii civile în practicarea principiillor democraţiei participative, utilizând tehnicile de intervenţie din domeniul de advocacy. Pune la dispoziţia grupurilor legitime de interese programe de advocacy, instruire, asistenţă tehnică, consultanţă de specialitate, monitorizare, analiză diagnostic şi cercetare. 

 
 Asociatia de Formare si Consiliere Nãdlac în parteneriat cu Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din România (OAMGMAMR) Filiala Arad si Universitatea  „Aurel Vlaicu” Arad a implementat proiectul Departament de formare si asistentã profesionalã în domeniul sãnãtãtii DeFAPDoS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

CÎNPEANU ALEXANDRU Vicepresedinte al Consiliului Judetean Mures .

CÎNPEANU ALEXANDRU Vicepresedinte al Consiliului Judetean Mures .

Fundatia Judeteana Tineret Mures (FJTMS) persoana juridica de utilitate publica în judetul Mures Romania, cu caracter privat, independenta, neguvernamentala, apolitica si nonprofit, legal constituita la nivelul judetului Mures in conformitate cu prevederile Decretului Lege nr. 150/1990 si a Legii 146/15 aprilie 2002, si functionand pe baza acestora îşi păstrează personalitatea juridică legal dobândită. Reorganizata in 25.11.2003 conform legii 146/2002 art. 58 alin.2 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti . Patrimoniul FJTMS este CASA TINERETULUI Targu Mures, str. Nicolae Grigorescunr.17-19 si CABANA TINERETULUI din str. Plutelor nr.2 Targu Mures . FUNDAŢIA JUDEŢENA PENTRU TINERET MUREŞ (FJTMS) are Sediul Central in str.Târgului nr.23/2A Târgu Mureș judetul Mureș . E-mail: fjtms@yahoo.com Telefon: 0758677224

2011 FJTMS

2011 FJTMS

HIP HOP International Romani - Bihor 2011

HIP HOP International Romani - Bihor 2011
Editia a-II-a a Campionatului National Hip Hop International Roma , Invitat oficial din partea tineretului presedintele Traian Daniel Rus de la Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures