Fundatia Judeteana Tineret Mures (FJTMS) persoana juridica de utilitate publica în judetul Mures Romania, cu caracter privat, independenta, neguvernamentala, apolitica si nonprofit, legal constituita la nivelul judetului Mures in conformitate cu prevederile Decretului Lege nr. 150/1990 si a Legii 146/15 aprilie 2002, si functionand pe baza acestora îşi păstrează personalitatea juridică legal dobândită. Reorganizata in 25.11.2003 conform legii 146/2002 art. 58 alin.2 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti . Patrimoniul FJTMS este CASA TINERETULUI Targu Mures, str. Nicolae Grigorescunr.17-19 si CABANA TINERETULUI din str. Plutelor nr.2 Targu Mures .
FUNDAŢIA JUDEŢENA PENTRU TINERET MUREŞ (FJTMS) are Sediul Central in str.Târgului nr.23/2A Târgu Mureș judetul Mureș .

sâmbătă, 18 decembrie 2010

Conferinţa de lansare a raportului final al proiectului APADOR-CH care va avea loc la Hotelul Novotel din Bucureşti, în data de 8 noiembrie 2010.


Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) derulează în prezent proiectul „Organizaţii neguvernamentale de tineret mai implicate în transparentizarea şi responsabilizarea autorităţilor publice”, proiect  finanţat de Uniunea Europeană prin programul Facilitatea de Tranziţie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societăţii civile în lupta împotriva corupţiei.
În urma activităţilor întreprinse, am redactat un raport care sintetizează informaţiile colectate în cursul proiectului în legătură cu informarea elevilor de liceu din provincie despre drepturile cetăţeneşti şi modalităţile de exercitare a acestora în scopul transparentizării şi responsabilizării autorităţilor publice. 

  - Dintre elementele legislative cu care s-a făcut cunoştinţă ONG-urilor prezente se află   Legea 544/2001 privind  liberul  acces  la  informaţiile  de  interes  public şi  Ordonanţa nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor.
    Au participat lideri si director programe tineret din cadrul ONG-urilor de tineret  apolitice din tara  care au aflat ce sunt informaţiile de interes public, cum poţi afla informaţii de interes păublic, în ce mod trebuie formulată o cerere pentru a primi astfel de informaţii, care sunt termenele prevăzute de lege pentru a primi răspuns, ce se poate face în cazul refuzului autorităţilor de a respecta legea în acest domeniu .

fotofrafi eveniment : 



 


participa la conferinţa de lansare a raportului final al proiectului care va avea loc la Hotelul Novotel din Bucureşti, în data de 8 noiembrie 2010. Asociatia de Tineret"Tarnava Mare"Sighisoara prin presedinte Traian Daniel Rus si Organizatia Tineretului Liber Sighisoara prin director activitati culturale tineret Moldovan Alin a reprezentat judetul Mures si ONG de tineret prin Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures acele 2 ONG-uri de tineret apolitice . 

   Acest proiect  lasat si in licceie in judetul Mures in parteneriat cu Inspectoratul Junetean de Invatamant Mures in luna Noiembrie-Decembrie 2010, tinerii au  la dispoziţie broşuri, pliante şi fotocopii cu extrase din legi specifice, puse la dispoziţie de ,Asociatia de Tineret"Tarnava Mare"Sighisoara prin presedinte Traian Daniel Rus, asistent proiect  ATTMS Straia Anca Anamaria si Organizatia Tineretului Liber Sighisoara prin director activitati culturale tineret Moldovan Alin,  pe baza unui parteneriat cu asociaţia pentru apărarea drepturilor omului, „APADOR CH” România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

CÎNPEANU ALEXANDRU Vicepresedinte al Consiliului Judetean Mures .

CÎNPEANU ALEXANDRU Vicepresedinte al Consiliului Judetean Mures .

Fundatia Judeteana Tineret Mures (FJTMS) persoana juridica de utilitate publica în judetul Mures Romania, cu caracter privat, independenta, neguvernamentala, apolitica si nonprofit, legal constituita la nivelul judetului Mures in conformitate cu prevederile Decretului Lege nr. 150/1990 si a Legii 146/15 aprilie 2002, si functionand pe baza acestora îşi păstrează personalitatea juridică legal dobândită. Reorganizata in 25.11.2003 conform legii 146/2002 art. 58 alin.2 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti . Patrimoniul FJTMS este CASA TINERETULUI Targu Mures, str. Nicolae Grigorescunr.17-19 si CABANA TINERETULUI din str. Plutelor nr.2 Targu Mures . FUNDAŢIA JUDEŢENA PENTRU TINERET MUREŞ (FJTMS) are Sediul Central in str.Târgului nr.23/2A Târgu Mureș judetul Mureș . E-mail: fjtms@yahoo.com Telefon: 0758677224

2011 FJTMS

2011 FJTMS

HIP HOP International Romani - Bihor 2011

HIP HOP International Romani - Bihor 2011
Editia a-II-a a Campionatului National Hip Hop International Roma , Invitat oficial din partea tineretului presedintele Traian Daniel Rus de la Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures