Fundatia Judeteana Tineret Mures (FJTMS) persoana juridica de utilitate publica în judetul Mures Romania, cu caracter privat, independenta, neguvernamentala, apolitica si nonprofit, legal constituita la nivelul judetului Mures in conformitate cu prevederile Decretului Lege nr. 150/1990 si a Legii 146/15 aprilie 2002, si functionand pe baza acestora îşi păstrează personalitatea juridică legal dobândită. Reorganizata in 25.11.2003 conform legii 146/2002 art. 58 alin.2 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti . Patrimoniul FJTMS este CASA TINERETULUI Targu Mures, str. Nicolae Grigorescunr.17-19 si CABANA TINERETULUI din str. Plutelor nr.2 Targu Mures .
FUNDAŢIA JUDEŢENA PENTRU TINERET MUREŞ (FJTMS) are Sediul Central in str.Târgului nr.23/2A Târgu Mureș judetul Mureș .

duminică, 2 iulie 2017

Regulament Intern de Organizare și Funcționare
al
Fundației Județene pentru Tineret Mureș



În baza prevederilor Decretului-Lege nr. 150/1990 privind înfiinţarea fundaţiilor pentru tineret;
În baza prevederilor Legii nr. 146/2002 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti şi al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret;
În baza prevederilor art. 13, (1) din Legea nr. 350/2006 - legea tinerilor;
În baza prevederilor Regulamentului Intern de Organizare şi Funcţionare al Fundaţiei Județene pentru Tineret Mureș, adoptat la data de 15 iunie 2017  în sesiunea Adunării Generale, de către reprezentanții cu drept de vot ai S.A.T. membre a Fundaţiei Județene pentru Tineret Mureș;
În baza Hotărârii Adunării Generale a Organizațiilor de si pentru Tineret a FUNDAȚIEI JUDEŢENE PENTRU TINERET MUREŞ nr.1 din data de 15.06.2017;
            Se adoptă prezentul Regulament Intern de Organizare şi Funcţionare al Fundaţiei Județene pentru Tineret Mureș, ce înlocuiește Regulamentul Intern de Organizare şi Funcţionare din data de 01.10.2008.
            Regulament Intern de Organizare şi Funcţionare al Fundaţiei Județene pentru Tineret Mureș (R.O.I.F. al FJTMŞ) având următorul cuprins:

                                                                       Capitolul I

Dispoziţii generale


Art. 1. Fundaţia Județeană pentru Tineret Mureș reorganizată la data de 25.11.2003 în baza prevederilor Legii 146/2002 art.58.alin.2  privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti, este persoană juridică de drept privat și de utilitate publică, autonomă, neguvernamentală, apolitică și fără scop lucrativ, unică la nivelul judeţului Mureş. Primul Consiliu de Conducere a fost ales la data de 01.10.2008,  a cărei Adunare Generală este constituită din reprezentanții organizațiilor neguvernamentale de/pentru tineret care își au sediul în Județul Mureș și care își exprimă adeziunea la scopul Fundației.

Art.2. Fundaţia Județeană pentru Tineret Mureș funcționeză în baza Regulamentului Intern de Organizare și Funcționare adoptat de Adunarea Generală a acesteia, precum și a reglementărilor legale în vigoare.

Art. 3. Abrevierea uzuală a denumirii Fundaţiei Județene pentru Tineret Mureș este FJTMS.

Art. 4. Sediul central al FJTMS este în Strada Targului nr.23 ap.2A , Municipiul Târgu-Mureș, județul Mureș, până la reglementarea situaţiei juridice prin instanţă a imobilelor patrimoniului FJTMS.

Art. 5. FJTMS este constituită pe durată nedeterminată.

Art.6. Sigla FJTMS este pe fond albastru, scrisă perscurtat FJTMS, iar deasupra și sub scrierea prescurtată, va fi scrisă denumirea completă Fundația Județeană pentru Tineret Mureș.

Capitolul II
Scop și Obiective
A. SCOP
Art. 7. (1) FJTMS are ca scop: elaborarea, organizarea, finanţarea de programe și activităţi pentru instruirea, educarea şi formarea tinerilor precum și a structurilor asociative de și/sau pentru tineret, prescurtat S.A.T., interesate la nivelul Județului Mureș, precum și de a organiza cursuri de formare profesională.
(2) Pentru realizarea scopului propus FJTMS are ca domeniu principal de activitate administrarea patrimoniului propriu, în vederea asigurării cadrului necesar desfăşurării de programe și activităţi pentru tineri şi S.A.T..

B. OBIECTIVE
Art. 8. Obiectivele FJTMS sunt următoarele:
a)      promovează și apără interesele specifice tinerilor și organizațiilor de/pentru tineret, prin programe și activități specifice;
b)      sprijină și stimulează, în limita resurselor disponibile, tinerii cu aptitudini și merite deosebite sau aflați în situații speciale, prin mijloace specifice;
c)       stimulează inițiativa asociativă a tineretului;
d)      contribuie la realizarea educației civice a tinerilor prin mijloace specifice;
e)       apără și promovează interesele mişcării de/pentru tineret și contribuie la perfecţionarea legislației specifice în domeniu;
f)       iniţiază și dezvoltă împreună cu organizațiile membre, cu alte organizații neguvernamentale și organe ale administrației publice centrale sau locale, programe și activități specifice pentru tineret;
g)      stabilește contacte și legături cu organizații din țară și străinătate;
h)      desfăşoară orice tip de activitați, în condițiile legii și ale R.I.O.F.


Capitolul III
Structură organizatorică

Art. 9. Organele de conducere, execuție și control ale FJTMS sunt:
a)  Adunarea Generală;
b) Consiliul de Conducere;
c) Comisia de Cenzori;

Secţiunea 1
Adunarea Generală

Art. 10. (1) Adunarea Generală este forul suprem de conducere al FJTMS din care fac parte S.A.T. prin reprezentanţi, delegaţi cu personalitate juridică care au sediul în județul Mureș și solicită adeziunea la scopul FJTMS, obligându-se să respecte prevederile R.I.O.F. și să îndeplinescă cerințele prevăzute în Regulamentul privind criteriile de admitere din cadrul Adunării Generale.
(2) Orice organizație sau asociație de/pentru tineret legal constituită la nivelul județului Mureș poate solicita admiterea unui reprezentant al său în cadrul Adunării Generale, cu excepția organizaţiilor sau asociațiilor de/pentru tineret aparținând partidelor sau formațiunilor politice care nu pot avea drept de desemnare a unor reprezentanți ca membri în cadrul Adunării Generale.
(3) O structură asociativă de/pentru tineret membră a FJTMS, are dreptul de a desemna un singur reprezentant ca membru cu drept de vot, în cadrul Adunării Generale, dintre membrii săi, indiferent de numărul filialelor pe care le are la nivelul Județului Mureș.
            (4) Reprezentarea în cadrul Adunării Generale a FJTMS se poate acorda unui S.A.T. în baza unei cereri scrise din partea acesteia, conform procedurilor precizate în Regulamentul privind criteriile de admitere, ce face parte integrantă din RIOF. Verificarea respectării acestor criterii se face de către Comisia de admitere.
            (5) Analizarea cererilor de adeziune ale S.A.T. interesate se face în cadrul ședinţelor ordinare ale Adunării Generale.       
            (6) S.A.T. reprezentată în cadrul Adunării Generale poate desemna, cu caracter permanent, un înlocuitor care să preia atribuțiile reprezentantului său, în cazul în care acesta lipsește; aceste două persoane trebuie să fie membrii cu drepturi depline în S.A.T. respectivă.
            (7) Componența S.A.T.-urilor membre în Adunarea Generală a FJTMS este următoarea:
1.   Asociația de Tineret "Târnava Mare" Sighișoara;
2.   Fundația ,,AMBASADORII FAIR PLAY" Târgu Mureș;
3.   Organizația ,,Tineretului Liber,, Sighișoara;
4.   Fundația ,,Curcubeu – Szivarvany Rainbow,, Târgu Mureș;
5.   Asociaţia ,,ASINED&NAIART,, Târgu Mureș;

Art. 11. (1) Adunarea Generală are următoarele atribuţii principale:
            a) validează admiterea S.A.T.-urilor în cadrul său;
            b) adoptă Regulamentul Intern de Organizare şi Funcţionare;
            c) adoptă Regulamentul privind criteriile de admitere ale S.A.T. în cadrul Adunării Generale a
               FJTMS;
            d) alege și revocă, prin vot secret, Consiliul de Conducere, pe funcţii (Președinte,
              Vicepreședinte, Secretar, Membrii);
            e) alege şi revocă Comisia de Cenzori, pe funcții;
f) stabileşte cuantumul indemnizaţiilor Consiliului de Conducere și a Comisiei de Cenzori;
            g) aprobă raportul Comisiei de Cenzori privind verificarea și certificarea bilanţului contabil;
h) aprobă raportul anual al Consiliului de Conducere;
i) aprobă bugetul de venituri şi cheltuieli;
j) aprobă bilanţul contabil anual;
k) aprobă investiţiile propuse de Consiliul de Conducere;
l) aprobă planul strategic privind programele şi activităţile de/pentru tineret ale FJTMS.
m) Adunarea Generală exercită și alte atribuţii, conform reglementărilor în vigoare, în vederea bunei funcţionări a FJTMS.
           
            Art. 12. (1) Adunarea Generală se întruneşte în şedinţă ordinară o dată pe an sau în şedință extraordinară, ori de câte ori este nevoie, la solicitarea Consiliului de Conducere sau a cel puţin a unei treimi din numărul membrilor săi.
            (2) Sub sancțiunea nulității absolute convocările Adunărilor Generale se vor face de către Consiliul de Conducere cu cel puțin 15 zile înaintea desfășurării acestora, convocările se vor face în scris și vor cuprinde ordinea de zi propusă, ora și locul de desfășurare, fiind însoțite de două anunțuri în presa locală.
            (3) Comunicarea către S.A.T.-urile membre ale FJTMS a Convocării Adunării Generale în şedințe ordinare și/sau extraordinare se face în scris (e-mail, poștă recomandată, fax) de către Secretarul FJTMS.
            (4) Ședința Adunării Generale se consideră legal întrunită, la prima convocare, numai în prezenţa a cel puţin jumatate plus unu din numărul membrilor săi. În situaţia în care nu se întruneşte cvorumul necesar, se face o nouă convocare în termen de cel mult 7 zile calendaristice. În acest caz Adunarea Generală se consideră legal întrunită indiferent de numărul membrilor săi prezenţi și poate adopta hotărâri valabile.
            (5) Ședința Adunării Generale este condusă de către Președintele FJTMS. În cazul în care acesta nu este prezent, conducerea ședinței este asigurată de către Vicepreședintele FJTMS.  În situația în care niciunul din cei nominalizați mai sus nu este prezent, Adunarea Generală își desemnează, prin vot, un Președinte de ședință dintre reprezentanții delegați cu drept de vot, prezenți.
            (6) Pentru redactarea procesului verbal al ședinței Adunării Generale se alege dintre reprezentanții delegați cu drept de vot, o comisie formată din doi membri.
(7) La ședința Adunării Generale participă fără drept de vot, Consiliul de Conducere. Aceștia au dreptul de a interveni atunci când este necesar, cu acordul Președintelui de ședință.
(8) La ședinţele Adunării Generale participă, fără drept de vot, Comisia de Cenzori, aceștia având dreptul de a interveni atunci când este necesar, cu acordul Președintelui ședinței.
(9) Procesul verbal al ședinței Adunării Generale va fi semnat de Președintele de ședință și comisia de redactare a acestuia aleasă de Adunarea Generală.

Art. 13. (1) Adunarea Generală adoptă hotărâri în vederea exercitării atribuţiilor sale.
(2) Hotărârile Adunării Generale se adoptă în limitele legii și ale R.I.O.F. și sunt obligatorii pentru toți membri săi.
(3) Adoptarea hotărârilor Adunării Generale se face cu majoritatea simplă a reprezentanților delegați cu drept de vot, prezenți, cu excepția cazurilor ce prevăd altfel, specificate în R.I.O.F.
(4) Hotărârile Adunării Generale contrare legii sau dispozițiilor R.I.O.F, pot fi atacată în justiție de oricare dintre S.A.T.-urile membre ale  FJTMS, care au reprezentanți delegați în Adunarea Generală, în termen de 30 (treizeci) de zile de la adoptarea lor.
(5) Reprezentanții delegați cu drept de vot, ai S.A.T.-urilor membre ale FJTMS, sunt răspunzători, potrivit legii, pentru hotărârile luate în cadrul Adunări Generale, care contravin actelor normative în vigoare.
            (6) Regulamentul Intern de Organizare şi Funcţionare și Regulamentul privind criteriile de admitere se adoptă cu votul majorității simple din numărul celor prezenți în Adunarea Generală.
(7) Regulamentul Intern de Organizare şi Funcţionare precum și Regulamentul privind criteriile de admitere vor fi semnate de către Consiliului de Conducere al FJTMS (președinte, vicepreședinte, secretar și membrii) și vor fi certificate de un cabinet de avocatură sau notariat.
(8) In cazul în care la data alegerilor nu se depun candidaturi pentru Consiliul de Conducere FJTMS cu vârsta până la 35 ani înclusiv, locurile se vor completa cu persoanele cu vârsta de peste 35 ani care şi-au depus candidatura din partea S.A.T.-urilor membre ale FJTMS.
(9) Votul se exprimă, de regulă, în mod deschis, cu excepția cazurilor prevăzute de lege ce vizează persoane din cadrul structurilor interne ale FJTMS sau altor situații stabilite de Adunarea Generală. Persoanele vizate de votul respectiv nu au drept de vot și nu se iau în considerare la stabilirea cvorumurilor în situațiile respective.

Art. 14.  Dreptul S.A.T.-urilor de a fi reprezentate în cadrul Adunării Generale se poate pierde în următoarele situații:
a) de drept, prin dizolvare;
b) de drept, prin renunţare;
c) prin revocare;
d) în cazul în care nu mai respectă criteriile de admitere prevăzute în Regulamentul privind criteriile de admitere.

Art. 15. (1) Renunțarea la cerere a dreptului unui S.A.T. de a fi membru în Adunarea Generală are loc la data primirii solicitării scrise în acest sens sau, de la data prevăzută în aceasta, emisă de structura internă de conducere competentă a S.A.T.-ului în cauză.
(2) Renunţarea tacită la dreptul unui S.A.T. de desemnare a unui reprezentant ca membru în Adunarea Generală are loc în următoarele situaţii:
a) S.A.T.-ul membru al FJTMS este avertizată în scris de către Consiliul de Conducere în cazul în care reprezentantul său cu drept de vot absentează, nemotivat, la 1 (una) ședință ordinară și/sau extraordinară. În cazul în care acesta nu participă nici la a doua ședință ordinară/extraordinară consecutivă,  S.A.T. este considerat retras din acel moment; același lucru se întâmplă și în cazul în care reprezentantul cu drept de vot absentează de la două ședințe neconsecutive, în decursul a 2 (doi) ani, fără a-şi desemna un înlocuitor.
b) S.A.T.-ul care este considerat autoretras, poate fi readmis, în decursul a 2 (doi) ani conform Regulamentului privind criteriile de admitere, cererea putând fi depusă după cel puțin  6 (șase) luni de la data ședinței în care s-a constatat autoretragerea acesteia.
(3) Renunțarea tacită are loc de la momentul deschiderii ședinței și a constatării depăşirii numărului maxim de absențe admis prevăzut la alin. (2) lit. a), respectiv de la momentul adoptării hotărârii Adunării Generale prin care se ia act de nerespectarea criteriilor de admitere și modifică în mod corespunzător toate cvorumurile.
(4) S.A.T.-ul al cărui drept de desemnare a unui reprezentant cu drept de vot în cadrul Adunării Generale a încetat prin renunţare, la cerere sau tacit, poate redobândi acest drept după cel puțin un an de la data intrării în vigoare a renunțării.

Art. 16. (1) Revocarea dreptului unui S.A.T. de desemnare a unui reprezentant cu drept de vot în cadrul Adunării Generale poate avea loc în următoarele condiţii:
a) prin încălcarea prevederilor R.I.O.F.;
b) prin nerespectarea Regulamentului privind criteriile de admitere;
c) prin nerespectarea unor clauze contractuale existente între aceasta și FJTMS;
d) în cazul în care aduce prejudicii morale sau materiale FJTMS, în mod direct sau indirect.
e) prin nerespecterea scopului pentru care a fost înființat, referitor la activitatea de/pentru tineret.
(2) hotărârea de excludere a dreptului de reprezentare a unui S.A.T. cu în cadrul Adunării Generale se adoptă cu votul majorității absolute a membrilor săi.
(3) S.A.T.-ul exclus, poate fi readmis cu reprezentare cu drept de vot în cadrul Adunării Generale după cel puţin 6 luni de la data intrării în vigoare a hotărârii de revocare.
(4) S.A.T. -urile reprezentate în cadrul Adunării Generale sunt obligate să notifice în scris FJTMS, de orice modificare a statutului propriu și a structurii de conducere.

Art. 17. Un reprezentant al unui S.A.T. desemnat cu drept de vot în cadrul Adunării Generale îşi poate pierde această calitate, prin excludere, în baza hotărârii Adunării Generale adoptată cu votul majorităţii membrilor săi, în cazul în care aduce prejudicii morale sau materiale FJTMS, în mod direct sau indirect.
Consiliul de Conducere va anunța în scris S.A.T.-ul pentru desemnarea unui alt reprezentant cu drept de vot în Adunarea Generală.

Art. 18. S.A.T.-urile având reprezentanți desemnați cu drept de vot în cadrul Adunării Generale nu se subordonează FJTMS, acestea păstrându-şi deplina independenţă.
Art. 19. La sesiunile Adunării Generale pot participa, ca observatori, fără drept de vot, câte un reprezentant al Direcției Județene pentru Tineret Mureș și al Consiliului Județean Mureș.


Secţiunea a 2-a
Consiliul de Conducere
            Art. 20. (1) Consiliul de Conducere este organul de conducere al FJTMS, cu rol executiv care hotărăște cu privire la problemele FJTMS între ședințele Adunării Generale, în condițiile legii și ale R.I.O.F fiind constituit din 5 (cinci) persoane după cum urmează:
            a) Preşedinte;
            b) Vicepreşedinte;
            c) Secretar;
d)1 până la 10 membri, în funcție de necesitățile Consiliului de Conducere.
(2) Mandatul Consiliului de Conducere este de 2(doi) ani, cu posibilitatea reînnoirii acestuia prin Hotărârea Adunării Generale a Organizaţiilor de/pentru Tineret a FJTMS.
  (3) Componenţa Consiliului de Conducere ales în data de 15 iunie 2017 este:
Președinte – Traian Daniel RUS;
Vicepreședinte – Doina Elena ŢINTOŞAN;
Secretar –  Daniela MERA;
Membru – Magyari Erzsebet;
Membru – Marius COVACIU; 
Mandatul Consiliului de Conducere este de la data de 15 iunie 2017 până la data de 30 iunie   2019, cu posibilitatea reînnoirii acestuia prin Hotărârea Adunării Generale a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJTMS.

Art. 21. (1) Consiliul de Conducere are următoarele atribuţii principale:
a) asigură conducerea FJTMS între ședințele acesteia;
b) supraveghează și pune în aplicare hotărârile Adunării Generale;
c) coordonează activitatea FJTMS;
d) asigură buna administrare şi integritatea patrimoniului FJTMS, având drept de control în toate departamentele de specialitate ale FJTMS;
e) propune spre aprobarea Adunării Generale planul strategic privind programele și activitățile FJTMS;
f) adoptă regulamentele pe baza cărora FJTMS își desfășoară activitatea, cu excepția celor ce sunt în competența Adunării Generale;
            g) stabileşte organigrama şi statul de funcțiuni ale personalului salarizat şi aprobă Regulamentul şi Programul de funcţionare al acestuia precum și grila de salarizare, numai din veniturile FJTMS, cu votul majorităţii persoanelor din cadrul Consiliului de Conducere;
            h) numeşte şi revocă şefii de servicii;
i) stabileşte limitele de competenţă ale şefilor de servicii în raporturile FJTMS cu alte persoane fizice sau juridice;
            j) stabileşte bugetul anual alocat pentru susținerea programelor şi activităților de/pentru tineret proprii şi a unor programe şi activități de/pentru tineret ale tinerilor şi S.A.T.;
            k) propune spre aprobare bugetul de venituri şi cheltuieli, precum şi indemnizația membrilor Consiliului de Conducere;
            l) propune spre aprobare bilanţul contabil anual;
            m) propune spre aprobare Adunării Generale planul strategic privind programele şi activităţile FJTMS;
            n) organizează și asigură conducerea contabilității valorilor și operațiilor financiar-patrimoniale ale FJTMS potrivit normelor legale în vigoare;
            o) hotărăște cu privire la stabilirea de raporturi ale FJTMS cu organele de stat sau serviciile descentralizate ale acestora;
            p) are drept de control, conform legii și a Regulamentului Intern de Organizare și Funcționare, asupra tuturor compartimentelor de activitate ale FJTMS;
            q) poate înființa/dizolva comisii de specialitate proprii pentru buna funcționare a FJTMS; președinții comisiilor de specialitate sunt din rândul membrilor Consiliului de Conducere;
            r) aprobă afilierea la structurile interne sau internaționale, cu obiective comune, respectiv asocierea cu acestea.
            (2) Consiliul de Conducere al FJTMS poate modifica art. 10 pct. (7) din R.I.O.F.   corespunzător solicitărilor ce vor interveni conform prevederilor art. 14 lit. b coroborat cu art. 15 pct. (1) din R.I.O.F.  și/sau corespunzător modificării denumirii unei SAT ca urmare a înștiințării de către aceasta conform art. 16 pct (4) din R.I.O.F. 
            (3) Consiliul de Conducere al FJTMS atestă la avocat sau notar public modificările R.I.O.F.-ul și R.C.A-ul corespunzător cu modificările aduse acestuia de către Adunarea Generală prin Hotărâri.
            (4) Consiliul de Conducere al FJTMS poate numi un nou cenzor, în cazul în care vreunuia din cenzori îi încetează mandatul înainte de termen, din orice motiv, cenzorul va fi validat de Adunarea Generală în prima ședință. În acest sens, Consiliul de Conducere poate modifica art. 31 pct. (4) din R.I.O.F. 
            În cazurile prevăzute la pct. (2), pct. (3) și pct. (4), R.I.O.F.-ul si R.C.A-ul va fi semnat de către Președinte, Vicepreședinte, Secretar și Membri Consiliului de Conducere al FJTMS și va fi atestat de avocat sau notar public, urmând a fi adus la cunoştința Adunării Generale, pentru validare, în următoarea ședință.
         (5) Consiliul de Conducere exercită și alte atribuţii care îi sunt delegate de către Adunarea Generală.

            Art. 22. (1) Alegerea Consiliului de Conducere se face pe funcţii, prin vot secret, sau la vedere  de către Adunarea Generală, în următoarea succesiune: preşedinte, vicepreşedinte, secretar şi membri.
(2) Președintele, Vicepreședintele și Secretarul sunt aleși cu majoritate simplă a delegaților cu drept de vot prezenți la Adunarea Generală.
            (3) Alegerea pentru funcția de membru în Consiliul de Conducere se face pe listă comună, cu majoritate simplă a delegaților prezenți la Adunarea Generală în ordinea descrescătoare a voturilor obţinute.
(4) S.A.T.-ul având un reprezentant desemnat cu drept de vot în Adunarea Generală poate depune pentru fiecare funcţie o singură candidatură, fără a putea însă cumula mai multe funcţii.
(5) În urma alegerii pentru funcția de membru în Consiliul de Conducere, candidaţii ce au primit numărul de voturi necesare, dar depăşesc numărul de membri stabilit de Adunarea Generală, devin membri supleanţi ai Consiliului de Conducere.
(6) După alegerea Consiliului de Conducere, S.A.T.-ul, al cărui reprezentant desemnat cu drept de vot în cadrul Adunării Generale a fost ales în Consiliul de Conducere este obligat să-şi desemneze un alt reprezentant ca membru desemnat cu drept de vot în cadrul Adunării Generale.

(7) În cazul în care nu se îndeplinesc condițiile precizate la alin (1) – (3) se organizează o sesiune extraordinară de alegeri parțiale, la o dată ulterioară, dar nu mai târziu de 20 (douăzeci) de zile calendaristice de la data primei sesiuni de alegeri, în vederea completării Consiliului de Conducere.

Art. 23. (1) Durata mandatului Consiliului de Conducere este de 2 (doi) ani cu posibilitatea reînnoirii acestuia prin Hotărârea Adunării Generale a Organizaţiilor de/pentru Tineret a FJTMS.
(2) Consiliul de Conducere poate beneficia de indemnizaţii lunare, stabilite prin hotărârea Adunării Generale.
(3) Persoanele din cadrul Consiliului de Conducere primesc atribuții specifice, stabilite de către Adunarea Generală și prin Regulamentul Intern de Organizare și Funcționare.

Art. 24. (1) Consiliul de Conducere se întruneşte în şedinţă ordinară lunar sau în şedinţă extraordinară ori de câte ori este necesar, la solicitarea Președintelui, a Comisiei de Cenzori sau a cel puţin unei treimi din numărul persoanelor ce îl alcătuiesc.
(2) Convocarea în şedinţă ordinară se face cu cel puţin 2 (două) zile calendaristice  înaintea datei stabilite de desfăşurare a acesteia, respectiv cu cel puţin 1 (una) zi înainte în cazul celei extraordinare, convocarea se face în scris și cuprinde ordinea de zi propusă, ora și locul de desfășurare.
(3) În cazul în care Consiliul de Conducere hotărăşte ca data următoarei şedinţe să fie la mai puţin de 3 (trei) zile de la data ședinței în care se adoptă respectiva hotărâre, acesta se consideră convocat de drept, fără alte formalităţi.
(4) Ședința Consiliului de Conducere se consideră legal întrunită, la prima întrunire, numai în prezenţa a mai mult de jumătate din numărul persoanelor ce îl alcătuiesc. În situația în care nu se întruneşte cvorumul necesar, se face o nouă convocare în termen de cel mult 3 (trei) zile calendaristice.  În acest caz ședința se consideră legal întrunită, indiferent de numărul celor prezenți și poate adopta hotărâri valabile, exceptând cazurile ce prevăd altfel în R.I.O.F.
(5) Ședința Consiliului de Conducere este condusă de către Președintele FJTMS, iar în lipsa acestuia de către Vicepreședintele FJTMS sau de către o altă persoană desemnată de Președinte din cadrul Consiliul de Conducere al FJTMS.
Modul de desfășurare a ședințelor Consiliului de Conducere se stabilește la începutul fiecărei ședințe, cu majoritate simplă.
Adoptarea unei hotărâri a Consiliului de Conducere se ia cu majoritate simplă, cu excepția cazurilor ce prevăd altfel, specificate în R.I.O.F.
(6) Președintele Comisiei de Cenzori sau înlocuitorul acestuia, poate participa la şedinţa Consiliului de Conducere, de drept, fără drept de vot.
(7) La şedinţa Consiliului de Conducere pot fi invitate, fără a avea drept de vot, persoane implicate, direct sau indirect, în derularea unor programe sau activităţi în care FJTMS este parte.
(8) Consiliul de Conducere poate acorda calitatea de Membru de Onoare al FJTMS oricărei personalităţi locale, naţionale sau internaţionale care sprijină îndeplinirea scopului FJTMS; aceasta poate fi invitată la şedinţa Consiliului de Conducere, în calitate de observator, fără drept de vot.

Art. 25. (1) Consiliul de Conducere adoptă hotărâri în vederea exercitării atribuțiilor sale.
(2) Hotărârile Consiliului de Conducere se adoptă cu majoritate simplă din numărul persoanelor prezente, cu excepţia cazurilor expres prevăzute în R.I.O.F. În caz de partaj egal al voturilor, votul Președintelui este decisiv sau, în cazul indisponibilității acestuia, cel al Vicepreședintelui care conduce ședința. Votul se exprimă în mod deschis.
(3) Hotărârile adoptate sunt obligatorii pentru toate persoanele din cadrul Consiliului de Conducere; persoanele care au votat împotrivă și cei absenți pot consemna opinia separată și/sau votul în procesul verbal al ședinței respective. Președintele este obligat să semneze actele ce decurg din hotărârea adoptată chiar dacă a votat împotrivă.
(4) Persoanele care alcătuiesc Consiliul de Conducere își exercită mandatul potrivit legii. Ei răspund pentru activitatea lor în mod solidar, cu excepția situației în care au votat împotriva unei hotărâri și au consemnat opinia separată în procesul verbal al ședinței.

Art. 26. (1) O persoană din cadrul Consiliului de Conducere îşi poate pierde calitatea deţinută înainte de termen în caz de retragere, revocare, condamnare de natură penală privativă de libertate prin hotărâre judecătorească definitivă, în cazul a 3 (trei) absenţe consecutive nemotivate sau a 4 (patru) absențe neconsecutive, nemotivate în decursul unui an.
(2) O persoană din cadrul Consiliului de Conducere poate fi revocată prin hotărârea Adunării Generale, în cazul în care aduce prejudicii morale sau materiale FJTMS sau în urma sesizării scrise din partea S.A.T. ce i-a susținut candidatura, adoptată cu aceeași majoritate cu care a fost aleasă.
(3) Până la întrunirea ședinței Adunării Generale, în vederea adoptării sau nu a hotărârii de revocare a unei persoane din cadrul Consiliului de Conducere, acesta din urmă poate decide suspendarea persoanei în cauză din funcția deținută, cu votul majorității absolute a persoanelor ce îl alcătuiesc.
(4) Pe perioada suspendării unei persoane din cadrul Consiliului de Conducere, cvorumul necesar pentru ca ședința să se considere legal întrunită se raportează la numărul celor în exercițiu.
(5) În cazul în care Președintele, Vicepreședintele sau Secretarul îşi pierde calitatea deţinută, se organizează alegeri parțiale pentru ocuparea funcției respective; mandatul persoanei alese este valabil până la data expirării mandatului Consiliului de Conducere.
(6) În cazul în care un membru din cadrul Consiliului de Conducere îşi pierde funcția deţinută, acesta este înlocuit de drept, fără alte formalităţi, de către membrul supleant interesat, membru care va fi validat in următoarea ședință a Adunări Generale, cu cel mai mare număr de voturi obţinute la sesiunea de alegeri; mandatul acestuia este valabil până la data expirării mandatului Consiliului de Conducere.
            (7) Calitatea de component al Consiliului de Conducere al FJTMS (Președinte, Vicepreședinte, Secretar și Membri) este incompatibilă cu:
a) calitatea de angajat cu contract de muncă al FJTMS;
b) deținerea unei funcții de conducere reprezentativă aleasă sau membru în structurile partidelor politice sau în cadrul organizațiilor de tineret politice;
c) deținerea unei funcții de conducere executivă în structurile administrației de stat centrale sau locale.
          (8) Hotărârile Consiliului de Conducere și ale Adunării Generale a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJTMS precum și materialele aprobate de către aceste foruri de conducere sunt de ordin intern și nu vor fi făcute publice decât după aprobarea Consiliului de Conducere sau a Adunării Generale a FJTMS. Fac excepție acele acte care prin lege au regim de a fi publice.
            (9) În cazul în care vreun component al Consiliului de Conducere va face publice actele menționate mai sus, va fi suspendat și/sau demis din funcție.
            Aceeași prevedere se aplică și în cazul membrilor Comisiei de Cenzori.
            (10) În cazul în care vreun reprezentant al S.A.T.-ului membru FJTMS va face publice actele prevăzute la pct. (8), respectivul S.A.T. va fi exclus din Adunarea Generală.
           
Art. 27. Președintele FJTMS trebuie să fie cetățean român, membru al unei S.A.T. membre FJTMS și să dețină o vastă experiență în domeniul activităților de tineret.

Art. 28. Atribuțiile  Președintelui FJTMS
            (1) Președintele FJTMS este ales pentru un mandat de 2 (doi) ani, cu posibilitatea reînnoirii.
(2) Preşedintele are următoarele atribuţii principale:
               a) informează Adunarea Generală referitor la activitatea Consiliului de Conducere;
               b) conduce ședințele Adunării Generale şi a Consiliului de Conducere;
               c) coordonează și răspunde de buna funcționare și administrare a tuturor componentelor ce fac obiectul patrimoniului imobiliar al FJTMS;
               d) semnează hotărârile Adunării Generale şi ale Consiliului de Conducere;
               e) reprezintă FJTMS în raporturile cu persoanele fizice sau juridice din țară și străinătate;
               f) conduce și organizează activitatea FJTMS;
                g) reprezintă interesele FJTMS la negocieri și semnează în relaţiile cu terții, contractele de orice fel,  ce angajează FJTMS;
               h) reprezintă interesele FJTMS în domeniile de activitate specifică;
               i) are drept de control în toate sectoarele de activitate ale FJTMS;
               j) emite ordine de serviciu subordonaților direcți, în vederea exercitării de către aceştia a obligațiilor de serviciu;
              k) are specimen de primă semnătură în bancă;
              l) semnează toate documentele ce angajează FJTMS în relațiile cu terții și reprezintă FJTMS în instanțele judecătorești;
              m) îndeplinește orice alte atribuții care reies din lege sau din R.I.O.F.
(3) Mandatul Președintelui încetează înainte de termen în caz de: deces, demisie, incompatibilitate, în cazul condamnării definitive la o pedeapsă privativă de libertate, precum și în cazul punerii sub interdicție, de asemeni mandatul încetează în cazul în care nu-și poate exercita atribuțiile nemotivat pe o perioadă mai mare de 2 (două) luni consecutiv.
            (4) Președintele poate fi demis din funcție când acesta nu-și îndeplinește atribuțiile prevăzute de lege și R.I.O.F., sau în cazul neîndeplinirii sau omisiunii îndeplinirii cu rea – credință a oricărui act sau fapt în legătură cu exercitarea, în condițiile legii, a atribuțiilor prevăzute în R.I.O.F. În acest caz sesizarea va fi înaintată Consiliului de Conducere și analizată în cadrul Adunării Generale a Organizațiilor de/pentru Tineret.
Sesizarea poate fi făcută de unul din membrii Consiliului de Conducere sau de reprezentanții delegați în Adunarea Generală.
Consiliul de Conducere va desfășura o verificare administrativă în conformitate cu prevederile Codului Muncii. Raportul Consiliului de Conducere împreună cu recomandarea acestuia vor fi aduse la cunoștința Președintelui, care are dreptul să formuleze comentarii și obiecțiuni la raport în termen de 30 (treizeci) zile lucrătoare de la data notificării cu privire la conținutul raportului și recomandării. La cerere, Președintele își poate exprima punctul de vedere în cadrul Consiliului de Conducere. Raportul Consiliului de Conducere împreună cu recomandarea acestuia în urma prezentării punctului de vedere al Președintelui vor fi prezentate Adunării Generale care va decide cu privire la revocarea din funcție a Președintelui FJTMS.
(5) În cazul imposibilității exercitării atribuțiilor de către Președinte, Consiliul de Conducere deleagă atribuțiile acestuia Vicepreședintelui, sau, în situații excepționale, unui alt membru al Consiliului de Conducere.

            Art. 29. Atribuțiile Vicepreședintelui FJTMS
           (1) Vicepreședintele FJTMS este ales pe un mandat de 2 (doi) ani, cu posibilitatea reînnoirii;
          (2) Vicepreşedintele are următoarele atribuţii principale:
   a) reprezintă interesele FJTMS în domeniile de activitate specifică;
               b) are drept de control în toate sectoarele de activitate ale instituției;
               c) coordonează și răspunde de buna funcționare și administrare a tuturor componentelor ce fac obiectul patrimoniului imobiliar al FJTMS;
               d) are specimen de a doua semnătură în bancă;
               e) coordonează și răspunde de activitățile de Relații și Programe, ale FJTMS;
                f) colaborează cu instituții guvernamentale și nonguvernamentale de nivel local, național și internațional, în vederea desfășurării activităților specifice ale FJTMS în domeniul tineretului;
               g) îndeplinește sarcinile ce i se atribuie de Președinte sau Consiliul de Conducere prin delegare;
               h) asigură relațiile de colaborare cu organizațiile de și pentru tineret și are obligația de a le supune atenției Consiliului de Conducere;
               i) coordonează relația FJTMS pentru imagine și relația mass-media elaborând documente în acest sens;
   j) elaborează programele Fundației pe profil social, cultural – artistic și sport – turism, etc. urmărind realizarea lor și modul de realizare;
               k) îndeplinește orice alte atribuțiuni ce decurg din actele normative în vigoare și R.I.O.F. sau stabilite expres de Adunarea Generală;
               l) îndeplineşte orice sarcină și/sau atribuție în domeniul său de activitate sau în domeniul de activitate al FJTMS;
(3) Vicepreședintele, în absența Președintelui FJTMS, preia în baza delegației exprese atribuțiunile acestuia pentru o perioadă determinată ce nu poate fi mai mare de 2 (două) luni consecutive. Orice prelungire peste această perioadă se face numai cu aprobarea Consiliului de Conducere; Adunării Generale a FJTMS.
            (4) Mandatul Vicepreședintelui încetează înainte de termen în caz de: deces, demisie, incompatibilitate, în cazul condamnării definitive la o pedeapsă privativă de libertate, precum și în cazul punerii sub interdicție, de asemeni mandatul încetează în cazul în care nu-și poate exercita atribuțiile nemotivat pe o perioadă mai mare de 2 (două) luni consecutiv.
            (5)Vicepreședintele poate fi demis din funcție când acesta nu-și îndeplinește atribuțiile prevăzute de lege și R.I.O.F., sau în cazul neîndeplinirii sau omisiunii îndeplinirii cu rea – credinţă a oricărui act sau fapt în legătură cu exercitarea, în condițiile legii, a atribuțiilor prevăzute în RIOF. În acest caz sesizarea va fi înaintată Consiliului de Conducere și analizată în cadrul Adunării Generale a Organizațiilor de/pentru Tineret.
Sesizarea poate fi făcută de unul din membrii Consiliului de Conducere sau de reprezentanții delegați în Adunarea Generală.
Consiliul de Conducere va desfăşura o verificare administrativă în conformitate cu prevederile Codului Muncii. Raportul Consiliului de Conducere împreună cu recomandarea acestuia vor fi aduse la cunoştința Vicepreședintelui, care are dreptul să formuleze comentarii și obiecțiuni la raport în termen de 30 (treizeci) zile lucrătoare de la data notificării cu privire la conținutul raportului și recomandării. La cerere, Vicepreședintele își poate exprima punctul de vedere în cadrul Consiliului de Conducere. Raportul Consiliului de Conducere împreună cu recomandarea acestuia în urma prezentării punctului de vedere al Vicepreședintelui vor fi prezentate Adunării Generale care va decide cu privire la revocarea din funcție a Vicepreședintelui FJTMS.

Art. 30. Atribuțiile Secretarului FJTMS
(1) Secretarul FJTMS este ales pentru un mandat de 2 (doi) ani, cu posibilitatea reînnoirii.
(2) Secretarul are următoarele atribuţii principale:
               a) convoacă, prin adrese semnate de către Președintele FJTMS, ședințele ordinare și extraordinare ale Adunării Generale și/sau Consiliului de Conducere conform R.I.O.F. și a actelor normative în vigoare;
               b) semnează alături de Președintele FJTMS ordinea de zi a ședințelor ordinare și extraordinare ale Consiliului de Conducere și Adunării Generale, cu suport logistic necesar;
               c) semnează procesele–verbale ale ședințelor Consiliului de Conducere;
               d) semnează hotărârile Consiliului de Conducere și ale Adunării Generale alături de Președintele FJTMS;
    e) realizează, organizează și actualizează baza de date a FJTMS;
    f) primește propuneri de programe din partea organizațiilor și le prezintă în fața Consiliului de Conducere al FJTMS;
               g) ţine legătura cu asociațiile și organizațiile membre ale FJTMS în domeniul tineretului;
               h) îndeplinește alte atribuții prin delegare expres, din partea Președintelui;
                i) îndeplinește orice sarcină și/sau atribuție în domeniul său de activitate sau în domeniul de activitate al FJTMS;
            (3) Mandatul Secretarului încetează înainte de termen în caz de: deces, demisie, incompatibilitate, în cazul condamnării definitive la o pedeapsă privativă de libertate, precum și în cazul punerii sub interdicție, de asemeni mandatul încetează în cazul în care nu-și poate exercita atribuțiile nemotivat pe o perioadă mai mare de 2 (două) luni consecutiv.
            (4) Secretarul poate fi demis din funcție când acesta nu-și îndeplinește atribuțiile prevăzute de lege și R.I.O.F., sau în cazul neîndeplinirii sau omisiunii îndeplinirii cu rea–credință a oricărui act sau fapt în legătură cu exercitarea, în condiţiile legii, a atribuțiilor prevăzute în R.I.O.F. În acest caz sesizarea va fi înaintată Consiliului de Conducere și analizată în cadrul Adunării Generale a Organizațiilor de/pentru Tineret. Sesizarea poate fi făcută de unul din membrii Consiliului de Conducere sau de reprezentanții delegați în Adunarea Generală.
   Consiliul de Conducere va desfășura o verificare administrativă în conformitate cu prevederile Codului Muncii. Raportul Consiliului de Conducere împreună cu recomandarea acestuia vor fi aduse la cunoștința Președintelui, care are dreptul să formuleze comentarii și obiecțiuni la raport în termen de 30 (treizeci) zile lucrătoare de la data notificării cu privire la conținutul raportului și recomandării. La cerere, Președintele își poate exprima punctul de vedere în cadrul Consiliului de Conducere. Raportul Consiliului de Conducere împreună cu recomandarea acestuia în urma prezentării punctului de vedere al Secretarului vor fi prezentate Adunării Generale care va decide cu privire la revocarea din funcție a Secretarului FJTMS.


Secţiunea a 3-a
Comisia de Cenzori
           
Art. 31. (1) Comisia de Cenzori este structura internă, cu un mandat de 2 (doi) ani, având rol de control financiar intern al FJTMS, supraveghează și controlează activitățile contabile și verifică modul de administrare a patrimoniului FJTMS, in condițiile legii.
 (2) Comisia de Cenzori este formată dintr-un președinte și doi membri, aceștia nu pot fi membri ai Adunării Generale sau ai Consiliului de Conducere.
(3) Membrii Comisiei de Cenzori pot fi revocați de către Adunarea Generală.
(3) Președintele Comisiei de Cenzori este, în mod obligatoriu, expert – contabil.

            (4)  Componența Comisiei de Cenzori este următoarea:
                        Președinte –  Maria MOLDOVAN  – expert contabil;
                        Membru    –  Traian IOANA – contabil;
Membru    –  Dorel VASILE - contabil;
Mandatul Comisiei de Cenzori este de la data de 15 mai 2017 până la data de 30 iunie 2021, cu posibilitatea reînnoirii acestuia prin Hotărârea Adunării Generale a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJTMS.

            Art. 32. (1) Comisia de Cenzori are următoarele atribuţii principale:
            a) verifică modul în care este administrat patrimoniul FJTMS;
            b) întocmeşte rapoarte şi le prezintă, la solicitare, Consiliului de Conducere sau Adunării Generale;
            c) întocmeşte şi propuneAdunării Generale,spre aprobare, raportul anual propriu cu privire la verificarea şi certificarea bilanţului contabil;
(2) Participă la şedinţele Adunării Generale fără drept de vot;
(3) Comisia de Cenzori îndeplinește orice alte atribuţiuni stabilite de lege, R.I.O.F. și Adunarea Generală.
           
Art. 33. (1) Comisia de Cenzori beneficiază de indemnizație lunară, stabilită prin hotărârea Adunării Generale.
            (2) În cazul în care vreunuia din cenzori îi încetează mandatul înainte de termen, din orice motiv, Consiliul de Conducere al FJTMS poate numi un nou cenzor ce va fi validat de Adunarea Generală în prima ședință și va face modificarea corespunzătoare la art. 31 pct. (4) din R.I.O.F.


Secţiunea a 4-a
Comisia de Admitere

Art. 34. (1) Comisia de Admitere este organul de control al FJTMS care verifică modul în care S.A.T.-urile reprezentate în cadrul Adunării Generale sau care solicită acest lucru, respectă criteriile de admitere din cadrul acestui for, precizate în Regulamentul privind criteriile de admitere.
(2) Comisia de Admitere este constituită din 3 (trei) persoane numite, respectiv revocate de către Adunarea Generală, conform prevederilor Regulamentului privind criteriile de admitere; și funcționează potrivit acestui Regulament.
          (3) Adunarea Generală FJTMS mandatează Consiliul de Conducere FJTMS să aleagă membrii Comisiei de Admitere potrivit R.I.OF. şi Regulamentului privind criteriile de admitere în cadrul Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Mureş (FJTMS) din rândul Organizațiilor de şi pentru Tineret de membrii cu drepturi depline în  FUNDAŢIA JUDEŢENĂ PENTRU TINERET MUREŞ (FJTMS). Organizațiile de/ pentru Tineret membre ale FJTMS pot propune în scris câte un membru în Comisiei de Admitere  Consiliul de Conducere FJTMS.

Capitolul IV
Patrimoniu

            Art. 35. (1) Patrimoniul FJTMS este constituit din:
            a) totalitatea imobilelor - construcţiile şi terenurile aferente, fondurilor băneşti şi altor active care au aparţinut fostei organizații a Comitetului Județean Mureș a Uniunii Tineretului Comunist din România, la data de 22 decembrie 1989, dobândite conform prevederilor Decretului-Lege nr. 150/1990 privind înfiinţarea fundațiilor pentru tineret şi Legii nr. 146/2002 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret și a municipiului București și al Fundației Naționale pentru Tineret;
             b) imobile, precum și fonduri materiale şi financiare dobândite în timpul funcţionării Fundației Județene pentru Tineret Mureș, în condițiile legii și ale R.I.O.F.

            Art. 36. (1) Fondurile materiale și financiare ale FJTMS pot proveni din activități  economice sau de altă natură, donații, legate, sponsorizări, finanțări, subvenții, taxe de înscriere la activități de club sau cursuri, precum și din alte surse, din țară și din străinătate, în condițiile legii și ale R.I.O.F.-ului FJTMS.
            (2) Din resursele sale materiale și financiare FJTMS dezvoltă programe și activități proprii sau în colaborare cu terți și sprijină prin orice mijloace legale, în limita disponibilităților, S.A.T-urile interesate din Județul Mureș.
            (3) FJTMS  poate efectua investiții în bunuri mobile și imobile, în vederea menținerii și creșterii valorii patrimoniului său, în condițiile legii și ale R.I.O.F.-ului FJTMS.

Capitolul V
Venituri și Cheltuieli
            Art. 37. Fundația Județeană pentru Tineret Mureș FJTMS poate beneficia de sume de la bugetul de stat şi de la bugetul local pentru finanţarea de activităţi de/pentru tineret, în condiţiile legii.
Art. 38. (1) Veniturile şi cheltuielile FJTMS sunt cuprinse într-un buget anual.
            (2) Administrarea bugetului anual de venituri şi cheltuieli se face astfel:
              a) potrivit competenţelor stabilite în Regulamentul Intern de Organizare şi Funcţionare (R.I.O.F.), pentru veniturile proprii, cu respectarea reglementărilor legislative în vigoare;
              b) potrivit condiţiilor stabilite prin contractele încheiate între părţi, pentru sumele acordate de autorităţile publice centrale sau locale pentru finanţarea de activităţi de și/sau pentru tineret ale FJTMS.

Art. 39. (1) Bugetul de venituri, cuprinde, după caz:
                 a) venituri proprii;
                 b) sume acordate de autorităţile publice centrale şi locale pentru finanţarea de activităţi de/pentru tineret ale FJTMS;
            (2) Veniturile proprii ale FJTMS includ:
                a) veniturile obţinute din activităţi economice;
                b) dobânzile obţinute din plasarea disponibilităţilor realizate;
                c) dividendele societăţilor comerciale în care aceasta este asociat sau acţionar;
                d) veniturile pentru care se datorează impozit pe spectacole;
                e) veniturile obţinute din reclamă şi publicitate;
                f) donaţiile, legatele şi sponsorizările;
    g) alte venituri realizate în condiţiile legii.
           
            Art. 40. (1) FJTMS poate desfăşura orice tip de activităţi economice pentru realizarea domeniului de activitate principal.
(2) Activităţile economice desfăşurate de FJTMS nu sunt efectuate în vederea obţinerii de profit.
            Art. 41. FJTMS poate înfiinţa societăţi comerciale, fără implicarea patrimoniului iniţial prevăzut la art. 35 pct. (1) lit. a).
           
            Art. 42. Finanțarea programelor şi activităților de și/sau pentru tineret proprii, precum și a unor activități de și/sau pentru tineret ale S.A.T. din Județul Mureș, se face pe baza Bugetului de Venituri și Cheltuieli aprobat de Adunarea Generală al FJTMS .

Capitolul VI
Dispoziţii tranzitorii şi finale

            Art. 43. FJTMS se poate afilia la orice structură neguvernamentală cu obiective comune din ţară şi străinătate și/sau se poate asocia cu alte structuri juridice, păstrându-şi deplina independenţă, în baza hotărârii Consiliului de Conducere.

            Art. 44. FJTMS poate desfășura activități economice sau de orice altă natură, proprii sau în colaborare cu terți, poate participa la înființarea de societăți comerciale precum și încheia orice tip de acte juridice, în conformitate cu legislația în vigoare şi R.I.O.F.-ul FJTMS.

            Art. 45. Finanțarea programelor și acțiunilor de/pentru tineret se face pe baza Regulamentului de Finanțare, adoptat de către Consiliul de Conducere, cu majoritate absolută.

Art. 46. (1) Regulamentul privind criteriile de admitere detaliază Regulamentul Intern de Organizare și Funcționare ( R.I.O.F.-ul  FJTMS) cu prevederi specifice privind condiţiile minimale ce trebuie îndeplinite de către un S.A.T. care solicită acordarea dreptului de a desemna un reprezentant ca membru cu drepturi depline, în cadrul Adunării Generale precum şi cu procedurile necesare pentru verificarea respectării acestor criterii.
            (2) În caz de neconcordanţă,  a prevederilor Regulamentului Intern de Organizare și Funcționare au prioritate faţă de cele ale Regulamentului privind criteriile de admitere.
           
            Art. 47. Prezentul R.I.O.F. se completează cu prevederile legale în vigoare.
           
            Art. 48. Prezentul R.I.O.F. este valabil de la data adoptării lui de către Adunarea Generală a FJTMS și anulează orice prevedere anterioară contrară.
         
            R.I.O.F.-ul si R.C.A-ul  potrivit art.21, pct. (4), va fi semnat de către Președinte, Vicepreședinte, Secretar și Membri Consiliului de Conducere al FJTMS și va fi atestat de avocat sau notar public, urmând a fi adus la cunoştința Adunării Generale, pentru validare, în următoarea ședință.

Prezentul R.I.O.F. s-a încheiat astăzi 15 iunie 2017 la sala mica la Consiliul Judetean Mureș din Târgu Mureş, Str. Piața Victoriei nr.1, Jud. Mureş, în 5 (cinci) exemplare în original, din care 1 (un) exemplar pentru notar sau avocat care atestă acest R.I.O.F. și R.C.A in 5 (cinci ) exemplare părților.


R.I.O.F. ADOPTAT ÎN SESIUNEA ADUNĂRII GENERALE A ORGANIZAŢIILOR DE/ PENTRU TINERET MEMBRE a FJTMS DIN DATA DE 15 iunie 2017.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

CÎNPEANU ALEXANDRU Vicepresedinte al Consiliului Judetean Mures .

CÎNPEANU ALEXANDRU Vicepresedinte al Consiliului Judetean Mures .

Fundatia Judeteana Tineret Mures (FJTMS) persoana juridica de utilitate publica în judetul Mures Romania, cu caracter privat, independenta, neguvernamentala, apolitica si nonprofit, legal constituita la nivelul judetului Mures in conformitate cu prevederile Decretului Lege nr. 150/1990 si a Legii 146/15 aprilie 2002, si functionand pe baza acestora îşi păstrează personalitatea juridică legal dobândită. Reorganizata in 25.11.2003 conform legii 146/2002 art. 58 alin.2 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti . Patrimoniul FJTMS este CASA TINERETULUI Targu Mures, str. Nicolae Grigorescunr.17-19 si CABANA TINERETULUI din str. Plutelor nr.2 Targu Mures . FUNDAŢIA JUDEŢENA PENTRU TINERET MUREŞ (FJTMS) are Sediul Central in str.Târgului nr.23/2A Târgu Mureș judetul Mureș . E-mail: fjtms@yahoo.com Telefon: 0758677224

2011 FJTMS

2011 FJTMS

HIP HOP International Romani - Bihor 2011

HIP HOP International Romani - Bihor 2011
Editia a-II-a a Campionatului National Hip Hop International Roma , Invitat oficial din partea tineretului presedintele Traian Daniel Rus de la Fundatia Judeteana pentru Tineret Mures